Bergen-Haugesund på sykkel

Sykkelturen fra Bergen til Haugesund følger nordsjøruta. Hele sløyfen rundt nordsjøbassenget er 6000 km, og her er oversikten over de som har gjort hele runden. Jeg startet i Bergen og avsluttet i Haugesund, så derfor er ikke jeg på listen.
Skiltingen ut av Bergen leder gjennom Fana over Fanafjellet, via Ulvensletta og til Halhjem. En flott tur med lite trafikk, men noe klatring. Jeg valgte å følge E39 over Vallaheia. Med nybygd og god sykkelbane hele veien til Os langs E39 går dette raskere. Ikke like flott, men jeg hadde en ferje jeg skulle nå. Den rakk jeg forresten ikke.
Over Stord ned til Trekantsambandet må man velge rv 545, som både er kortere, og har lite trafikk. Altså vestsiden. Over broene blåser det jo alltid. Over Stordabroen hadde jeg vinden i ryggen, over til Bømlo kom vinden fra siden. Måtte virkelig kjempe for å holde meg oppreist, og når jeg kom inn bak bropilarene, kom jeg i le, litt uoppmerksom der, men det gikk bra, på en måte. Ellers her jo turen nedover Bømlo også flott, og flat, og nordavinden ga bra snitt-hastighet. Rakk heldigvis ferjen fra Langevåg til Buavåg. Men på denne ferjen er det ikke noen kiosk, så du må ta med medbrakt energi.
Turen inn til Haugesund følger også veldig lite trafikerte rv 541. Jeg syklet en lørdag og inkludert 2 ferjer og venting er dette gjort på en snau arbeidsdag, ca 6 timer. Men da var det grei nordavind/medvind. I Haugesund blåser det nordavind fra alle kanter, skal du nordover må du kanskje beregne litt lengre tid.
Men Strekningen er helt topp for sykling. Neste gang får jeg ta kajakken sørover.

  • Trackback are closed
  • Comments (1)
  1. http://www.northsea-cycle.com/default.asp?id=8&mnu=8&lang=1

    Runden rundt hele Nordsjø-bassenget er 6000 km. turen Bergen-Haugesund er kortere. Kanskje 100 km.

Comment are closed.